Λόφος Στρέφη: Πανοραμική θέα δυο βήματα από το σχολείο μας!

  • Post author:
  • Post category:Νέα
  • Post comments:0 Comments


Ο λόφος Στρέφη στα Εξάρχεια αποτελεί έναν πνεύμονα δροσιάς, από τον οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει πανοραμική θέα της πόλης της Αθήνας.
Το παλαιότερο όνομα του λόφου ήταν Αγχεσµός και ανήκε στην οικογένεια Στρέφη. Για αρκετά χρόνια -κατά τον 19ο και 20ο αιώνα- λειτουργούσε εκεί λατομείο, το οποίο όμως σταμάτησε την λειτουργία του την δεκαετία του ΄20, οπότε και άρχισε η δενδροφύτευση του λόφου. Το 1963 η οικογένεια Στρέφη παραχώρησε το λόφο στο δήμο της Αθήνας.
Για να φτάσετε στο λόφο, αρκεί να ανηφορίσετε από την πλατεία των Εξαρχείων -η οποία απέχει λίγα λεπτά με τα πόδια από το σχολέιο μας- και σε λίγότερο από δεκαπέντε λεπτά η μαγευτική θέα που θα αποκαλυφθεί μπροστά σας θα σας αποζημιώσει για την όποια ταλαιπωρία της ανάβασης!
Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο λόφος του Λυκαβηττού καθώς και ο Αργοσαρωνικός Κόλπος είναι μερικά μόνο από τα μέρη που μπορείτε να θαυμάσετε από το λόφο του Στρέφη. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στο υπαίθριο θεατράκι ή να απολαύσετε ένα ρόφημα σε ένα από τα κοντινά καφέ.

 

Αφήστε μια απάντηση