Την πρώτη μέρα υποδεχόμαστε τους μαθητές στον χώρο του σχολείου μας όπου και εγγράφονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημέρα υποδοχής στο Σχολείο στην Αθήνα


Στους μαθητές δίνεται Φάκελος Υποδοχής, στον οποίο περιέχονται το εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, cd, γραμματική, ασκήσεις), χάρτες για την πόλη και πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να κινηθεί και πού μπορεί να φάει, πληροφορίες για εκθέσεις, θέατρα, συναυλίες, αλλά και χρήσιμα φυλλάδια για πανέμορφες εξορμήσεις σε ελληνικά νησιά και αρχαιολογικούς χώρους.
Στην συνέχεια οι μαθητές ξεναγούνται στους χώρους του Σχολείου και δίνουν, εκτός από τους αρχαρίους, μια μικρή κατατακτήρια εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές επίπεδό τους.
Το Σχολείο μας είναι ανοιχτό από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, ανάλογα με τα τμήματα που δημιουργούνται. Τα μαθήματα είναι συνήθως τετράωρης διάρκειας, με ενδιάμεσα δεκάλεπτα διαλείμματα, στη διάρκεια των οποίων οι μαθητές μπορούν να πιουν έναν ελληνικό καφέ ή να τσιμπήσουν “κάτι”.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιορίζεται στο «μάθημα» με την κλασική έννοια του όρου. Εμπλουτίζεται με εργασίες, ομαδικές ή ατομικές, με παρουσιάσεις σχετικά με την μουσική, την λογοτεχνία, την μυθολογία, την ιστορία, με παρακολούθηση ταινιών, με επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με βραδινούς περιπάτους στην πόλη για φαγητό, με παρακολούθηση συναυλιών ή θεατρικών παραστάσεων κατά την διάρκεια διαφόρων φεστιβάλ.

cid_1584e048fa3d6a298282

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τους μαθητές στην Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη σε μουσείο της Αθήνας


Εκτός από τα μαθήματα και τις δωρεάν δραστηριότητες, υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες που παρέχονται με επι πλέον χρέωση και κατόπιν ειδικής συνεννόησης:
  • Μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής (διδασκαλία μπουζουκιού ή άλλου παραδοσιακού οργάνου)
  • Ξεναγήσεις στην Αθήνα, στην Ακρόπολη, σε Μουσεία
  • Εκδρομές σε κοντινά μέρη (στο ακρωτήριο Σούνιο), στην Αρχαία Κόρινθο, στις Μυκήνες, στην Επίδαυρο, στους Δελφούς, στην Ολυμπία
  • Κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου (Ύδρα, Αίγινα, Πόρο, Σπέτσες)
Την τελευταία ημέρα οι μαθητές δίνουν τελική εξέταση, με την οποία ελέγχονται οι γνώσεις τους και η πρόοδός τους. Βάσει της εξέτασης αυτής, μπορούν να πάρουν ένα σχετικό πιστοποιητικό. Ούτως ή άλλως παίρνουν μια βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων. Καλούνται, επίσης, να συμπληρώσουν ένα Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης του Σχολείου. Η φοίτηση ολοκληρώνεται με την προσφορά δώρων, παραδοσιακών γλυκισμάτων και βιβλίων.
Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα στο Σχολείο μας μπορεί να περιλαμβάνει:
Μάθημα Δραστηριότητες
Δευτέρα 09.30 – 10.20: Υποδοχή – Κατατακτήριο τεστ 10.30 – 14.10: Μάθημα
Τρίτη 09.30 – 13.10 13.30 – 14.15: Παρουσίαση
Τετάρτη 09.30 – 13.10
Πέμπτη 09.30 – 13.10 13.30 – 15.00: Επίσκεψη σε Μουσείο
Παρασκευή 09.30 – 13.10 13.30: Μάθημα Ελληνικών Χορών

Φωτογραφίες