α) Γενικά Ελληνικά
-
Ταξίδι στην Ελλάδα IΙ
Ταξίδι στην Ελλάδα II (επίπεδο B1-Β2). Πρόκειται για ένα Ταξίδι σε είκοσι τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, που επιλέχτηκαν κυρίως βάσει του ονόματός τους, σε ένα παιχνίδι με την αλφάβητο, αλλά και βάσει άλλων χαρακτηριστικών, που προκαλούν το ενδιαφέρον ενός ξένου μαθητή (Αθήνα, Βέροια, Γύθειο, Δελφοί, Επίδαυρος, Ζάκυνθος κλπ.). Πληροφορίες, μύθοι και ιστορίες, τραγούδια, μπλέκονται με τη γραμματική, τις ασκήσεις, το λεξιλόγιο και τις επικοινωνιακές καταστάσεις, που οφείλει να γνωρίζει ο μαθητής στο συγκεκριμένο επίπεδο.
Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ.
-
Ταξίδι στην Ελλάδα ΙΙΙ
Ταξίδι στην Ελλάδα ΙΙΙ (επίπεδο Γ1-Γ2). Ένα Ταξίδι σε πόλεις ανά τον κόσμο, όπου υπήρξε ή εξακολουθεί να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο, πόλεις που υποδέχτηκαν Έλληνες μετανάστες και έγιναν εστίες ελληνισμού ή υπήρξαν κάποτε ελληνικές αποικίες. Εικόνες πολιτισμού και ιστορικά στοιχεία συνδυάζονται με χρήσιμες καταστάσεις επικοινωνίας, με «δύσκολα» γραμματικά φαινόμενα και με λεξιλόγιο περισσότερο απαιτητικό.
Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ. -
Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά (επίπεδο Α1-Α2). Οι κοινές λέξεις -κυρίως ελληνικής προέλευσης- σε διάφορες γλώσσες και η τακτική πολλών διδασκόντων να τις χρησιμοποιούν στα πρώτα τους μαθήματα, ως κίνητρο για τους μαθητές τους, αποτέλεσε τη βάση του «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά». Κύριος στόχος ήταν η συστηματοποίηση αυτής της μεθόδου και η μετατροπή της σε ένα ευχάριστο, ενδιαφέρον και δημιουργικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο. Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ.
β) Συμπληρωματικό Υλικό
-
Τραγουδώ ελληνικά (επίπεδο Β1-Β2)
Τραγουδώ ελληνικά (επίπεδο Β1-Β2). Ένα τραγούδι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας και να προωθήσει την εκμάθηση της γλώσσας, να διδάξει γραμματική και λεξιλόγιο, ενώ παράλληλα να παρουσιάσει την ιστορία, τη νοοτροπία και τη στάση των Ελλήνων απέναντι σε διάφορες καταστάσεις.
Το «Τραγουδώ ελληνικά» περιλαμβάνει 52 τραγούδια (δημοτικά, κρητικά, του γάμου, κοινωνικά, νησιώτικα, ρεμπέτικα κοκ.) και κείμενα με λαογραφικά ή ιστορικά στοιχεία των τραγουδιών, με τους συνθέτες ή τους στιχουργούς τους, με τα μουσικά όργανα που τα συνοδεύουν κλπ.
Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ.
-
Διαδρομές από τα Αρχαία στα Νέα Ελληνικά
«Διαδρομές από τα αρχαία στα νέα ελληνικά». Οι Διαδρομές απευθύνονται σε μαθητές κλασικών γυμνασίων-λυκείων, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, στο εξωτερικό και την Ελλάδα που επιθυμεί να μάθει νέα ελληνικά, έχοντας ήδη βασικές γνώσεις αρχαίων. Εστιάζουν στη διδασκαλία γραμματικής και λεξιλογίου της νεοελληνικής, που προσεγγίζουν συγκριτικά μέσα από την ήδη υπάρχουσα γνώση των αρχαίων, ενώ περιλαμβάνουν πολλές ασκήσεις για πρακτική εξάσκηση και εμπέδωση.
Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ.
γ) Ειδικά Ελληνικά – Ελληνικά για επαγγελματική χρήση
-
Επιχειρηματικά Ελληνικά
Επιχειρηματικά ελληνικά (επίπεδο Β1-Β2). Απευθύνονται σε όσους ξένους στοχεύουν να εργαστούν σε ελληνικές επιχειρήσεις είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες σε διάφορα περιβάλλοντα λόγου, όπως η τράπεζα και οι συναλλαγές, το γραφείο και το ηλεκτρονικό εμπόριο, το συνάλλαγμα και οι οικονομικές εφημερίδες κλπ.
Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ.
-
Επιστημονικά ελληνικά
Επιστημονικά ελληνικά (επίπεδο Β1-Β2). Περιλαμβάνουν ειδικό λεξιλόγιο για τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, τη γεωλογία, τη βιολογία και την πληροφορική, κατάλληλα συνδυασμένο με τις αναγκαίες γραμματικές δομές του επιπέδου.
Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ.