Τιμητική Εκδήλωση για τον Γιώργο Δολιανίτη

Την 14-5-16 στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρo του Δήμου Αθηναίων θα γίνει η τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Δολιανίτη, που οργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (www.odeg.gr)

Σε αυτή θα μιλήσει ο Διευθυντής μας Κ.Καρκανιάς , επί πολλά χρόνια Πρόεδρος του Ο.Δ.Ε.Γ. και από πολύ παλία φίλος του τιμώμενου με θέμα “Γ.Δολιανίτης, ο πρωτοπόρος εκπαιδευτικός”

Ο Γ.Δολιανίτης ίδρυσε το 1964 το πρωτοποριακό για την εποχή του Κέντρο Σπουδών Δολιανίτη, το οποίο λειτούργησε έως το 1981 προσφέροντας πολυετή Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πανεπιστημιακού Επιπέδου, όπως σε τομείς Ψυχολογίας, Λογοτεχνίας, Δημοσιογραφίας, Δημοσιών Σχέσων, Αραβικών και Αφρικανικών Σπουδών, Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Ξένους.

Μετά το 1981 ίδρυσε την Βιβλιοθήκη Γ. Δολιανίτη , την μεγαλύτερη ιδιωτική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα με 80000 τίτλους βιβλίων και περιοδικών στους τομείς Ελληνικής Γλώσσας, Απόδημου Ελληνισμού, Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξ άλλου ανέπτυξε έντονες πολιτιστικές δραστηριότητες μετέχοντας σε πολλούς συλλόγους για την Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό και την Κύπρο..

Βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ .

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Κ.Καρκανιά.

Download (DOCX, 24KB)

Αφήστε μια απάντηση