You are currently viewing 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021): ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021): ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

  • Post author:
  • Post category:Νέα
  • Post comments:0 Comments

Κατά τη σύντομη παρουσίαση για την Επανάσταση του 1821 από τον διευθυντἠ μας, έγινε συζήτηση για τον Λουδοβίκο, βασιλιά της Βαυαρίας ο οποίος ήταν και ποιητής και είχε γρἀψει αρκετά ποιήματα για την Επανάσταση των Ελλήνων, την πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Τούρκους και τους Αιγυπτίους και την ηρωϊκή Έξοδο των υπερασπιστών του.

   Ο μαθητής μας Χανς, Διδάκτωρ στην Βιβλιοθηκονομία, μας ενημέρωσε ότι, εκτός από τον βασιλιά Λουδοβίκο, υπήρχε ένας ακόμη βασιλιάς, ο οποίος ήταν και ποιητής και αυτός είναι ο Φρειδερίκος Β’, βασιλιάς της Πρωσίας. Ο Φρειδερίκος την ίδια εποχή έγραψε μεταξύ άλλων και φιλελληνικά ποιήματα αλλά και φιλοσοφικά έργα κυρίως στα γαλλικά, αλλά και στα γερμανικά. Πριν από μερικά χρόνια, ο μαθητής μας Χανς δημοσίευσε στο διαδίκτυο τα έργα του Φρειδερἰκου, τα οποία μπορείτε να δείτε ελεύθερα στον εξής σύνδεσμο: Œuvres de Frédéric le Grand – Werke Friedrichs des Großen (uni-trier.de)

Αφήστε μια απάντηση