Συμμετοχή στα Οδύσσεια 2018

  • Post author:
  • Post category:Νέα
  • Post comments:0 Comments



Από τις 21 έως την 30 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά φέτος, συμμετέσχαμε στις εκδηλώσεις ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018, οι οποίες οργανώνονται από το σύλλογο “Η επιστροφή του Οδυσσέα”, στον οποίο μετέχουν πάρα πολλοί συνεργάτες και καθηγητές μας (www.thereturnofodysseus.gr).
Φέτος, εκτός από τις απαγγελίες, τις οποίες κάναμε κάθε μέρα μαζί με συνεργάτες, καθηγητές και μαθητές μας σε πάρα πολλές γλώσσες, οργαώσαμε και μια πού ωραία γιορτή την 31η Οκτωβρίου για το τέλος της Οδύσσειας.
Στο πλαίσιο των απαγγελιών για τα Οδύσσεια 2018, διαβάσαμε αποσπάσματα από όλες τις ραψωδίες της Οδύσσειας, κάθε μέρα την ραψωδία της οποίας τα γεγονότα έγιναν τη συγκεκριμένη μέρα, με βάση το ημερολόγιο του προγράμματος “Η επιστροφή του Οδυσσέα” που παρουσιάζεται στην παραπάνω ιστοσελίδα.
Κάθε μέρα, μετά τις απαγγελίες, ακολουθούσε ανάλυση των αποσπασμάτων που διαβάστηκαν, καθώς και συζήτηση με τους μαθητές μας πάνω σε αυτά.
Ήταν πραγματικά για όλους μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί, ενώ όλοι γνώριζαν την Οδύσσεια και κάποιες ιστορίες της, δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακούσουν και να διαβάσουν όλες τις ραψωδίες αυτού του μεγαλειώδους ποιήματος.
Ήδη προετοιμαζόμαστε για τα Οδύσσεια 2019.

Αφήστε μια απάντηση