Cunoști deja limba greacă
GR BG ES IT RO LV EN
  Pagină inițială
  Descrierea Programului
  Parteneri
  Activițăti
  Stiri
  Downloads
  Forum
  Contacte utile
  Adrese


This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.(agreement number 2007-3634 / 001-001).


Parteneri

Comunitatea Elenă din Letonia funcționează din 1999 și numără peste 450 de membri.
Ea are următoarele scopuri:
 • Întâlnirea tuturor celor ce sunt de origine greacă din Letonia;
 • Predarea limbii grecești;
 • Prezentarea culturii grecești în Letonia;
 • Strângerea relațiilor între grecii din Letonia și Grecia.
  Din 2000 funcționează școala de Limbă Greac㠄Alexandru cel Mare”. Pe parcursul anului în curs au func?ionat trei secții, intenționându-se funcționarea a șase secții. De șase ani activează și ansamblul de dansuri „Parthenonas”, care prezintă letonienilor diferite dansuri grecești. El a participat la mai mult de 20 de spectacole în Letonia și este unicul ansamblu de dansuri din țările baltice.
  De asemenea, există un spațiu în care se află cea mai mare bibliotecă de cărți de limbă greacă din țările baltice și o colecție de muzică și filme grecești. În cooperare cu Primăria capitalei Rigas, cu Biblioteca Academicăși cu alte centre culturale și institu?ii, școala organizează diferite manifestări și activități culturale. Ea are, de asemenea, și o emisiune radiofonică pe canalul 4 al Televiziunii naționale letone.

  Adresa: Slokas 37, RIGA, lv-1048
  e-mail:   [email protected]
  tel:       00371 67611225
  fax:      00371 67611225