Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


Αθήνα, 15.01.2010

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (για αρχάριους)

Το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, συμμετείχε ως συντονιστής στην υλοποίηση του προγράμματος «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά».
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εν μέρει από το «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» και βασικός άξονάς του είναι η ιδέα ότι σε πολλές γλώσσες υπάρχουν πολλές ελληνικές λέξεις, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία αλλά και ως κίνητρο για την εκμάθηση της ελληνικής.
Το πρόγραμμα «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά εκπαιδευτικών εφαρμογών για την διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας που έχουν εκπονηθεί από το Σχολείο ελληνικών Μέγας Αλέξανδρος μέσω της συνεργασίας με διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Το υλικό που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια υλοποίησης το προγράμματος είναι πλέον διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.elea.gr/usga.php) σε μορφή αρχείων pdf.
Επισυνάπτουμε μία μικρή περιγραφή σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία τους Σχολείου Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος»:
Τηλ.: 210 82 17 710
Φαξ: 210 82 15 025
ή στα e-mail:
[email protected] και [email protected]

Διεύθυνση: Ρεθύμνου 2, Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)