Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


Συνέδριο με θέμα: Η διδασκαλία των Νέων Ελληνικών στην Ευρώπη: Σημερινή κατάσταση και νέες προοπτικές

17 και 18 Δεκεμβρίου 2009
Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας
Πανεπιστήμιο Μούρθια (Ισπανία)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας


Βασικός στόχος του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ ήταν η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού τριών προηγούμενων προγραμμάτων (Ταξίδι στην Ελλάδα ΙΙΙ, Επιχειρηματικά Ελληνικά και Επιστημονικά Ελληνικά). Το παραπάνω εκπαιδευτικό υλικό είχε αναπτυχθεί με συνεργασία του Σχολείου Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», τμήματος του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, με εκπαιδευτικά ιδρύματα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο της Μούρθια.
Το διετές πρόγραμμα εκτελέστηκε με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Μούρθια και εταίρους εκτός από το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (Πλόβντιβ, Βουλγαρία), την ΕΛΕΑ ΕΠΕ (Ελλάδα) και τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Λέτσε, Ιταλία).
Στα πλαίσια του προγράμματος το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο παρείχε δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε ξένους που ζουν στην Ελλάδα.
Το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ενισχύει από το 1995 την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας μέσω του Σχολείου Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», που αποτελεί τμήμα του αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή σας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.um.es/odysseus
ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο, Ρεθύμνου 2, Αθήνα
Τηλ: 2108217710
Φαξ: 2108215025
www.bhc.gr , www.alexander-edu.org
[email protected] , [email protected]

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατώντας εδώ.