Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με θέμα «ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΗΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Ημερίδας παρουσίασης του προγράμματος «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά», που έγινε στην Αθήνα την 21 Νοεμβρίου 2009.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου σε συνεργασία με τα ακόλουθα ιδρύματα:
 • Πανεπιστήμιο “Alexandru Ioan Cuza” (Ιάσιο, Ρουμανία)
 • Πανεπιστήμιο της Μούρθια (Μούρθια, Ισπανία)
 • Οργανισμός Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Λέτσε, Ιταλία)
 • Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (Πλόβντιβ, Βουλγαρία)
 • Ελληνική Κοινότητα Λετονίας «Πατρίδα» (Λετονία)
 • ΕΛΕΑ ΕΠΕ Συστήματα Πληροφορικής (Ελλάδα)
  Σημαντική υπήρξε η υποστήριξη του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ).
  Στο πρόγραμμα «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά» ξεκινούμε από την διαπίστωση ότι χιλιάδες ελληνικές λέξεις υπάρχουν σε άλλες γλώσσες και προχωρούμε στην χρησιμοποίησή τους σαν γέφυρα για διευκόλυνση της διδασκαλίας της ελληνικής σε ξένους.
  Η ανάπτυξη του σχετικού εκπαιδευτικού υλικού (βιβλίο, CD και διαδίκτυο) έγινε από τα ανωτέρω εκπαιδευτικά ιδρύματα με μερική χρηματοδότηση από το Lifelong Learning Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αριθμός προγράμματος 135459 – LLP-1-2007-GR-KA2-KA2MP).
  Το υλικό που αναπτύχθηκε απευθύνεται στο αρχικό επίπεδο Α΄, ενώ ως προς την δομή και τον τρόπο παρουσίασής του, αποτελείται από 24 διδακτικές ενότητες, με κείμενα και λεξιλόγιο, με γραμματική και ασκήσεις, αλλά και με παιχνίδια λέξεων.
  Στην Ημερίδα έγιναν πολλές σημαντικές ανακοινώσεις για τις ελληνικές λέξεις στην αγγλική, ιταλική, ρουμανική, ισπανική, αρμενική, βουλγαρική, γαλλική και σερβική από ομιλητές που προέρχονταν από 8 χώρες. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Καθηγητή Λ. Χαγκοπιάν από το Πανεπιστήμιο του Ερεβάν στην Αρμενία, που είναι και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

  Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο πατώντας εδώ.