:::ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΗΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:::
     Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


Ημερίδα με θέμα «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά»

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009
10:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.
Αίθουσα «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» (Ρεθύμνου 1α, δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» σε συνεργασία με τα ιδρύματα:
  • Πανεπιστήμιο “Alexander Ioan Cuza” (Ιάσιο, Ρουμανία)
  • Πανεπιστήμιο της Μούρθια (Μούρθια, Ισπανία)
  • Οργανισμό Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Λέτσε, Ιταλία)
  • Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (Πλόβντιβ, Βουλγαρία)
  • Ελληνική Κοινότητα Λετονίας «Πατρίδα» (Λετονία)
  • ΕΛΕΑ ΕΠΕ Συστήματα Πληροφορικής (Ελλάδα)
Στο «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά» ξεκινούμε από την διαπίστωση ότι χιλιάδες ελληνικές λέξεις υπάρχουν σε άλλες γλώσσες και προχωρούμε με έναν συστηματοποιημένο τρόπο διδασκαλίας και 24 εκπαιδευτικές ενότητες στην διδασκαλία των ελληνικών σε αρχάριους. Όλες οι ενότητες βασίζονται σε ελληνικές λέξεις που υπάρχουν στις άλλες γλώσσες.
Το υλικό που αναπτύχθηκε απευθύνεται στο αρχικό επίπεδο Α΄, ενώ ως προς την δομή και τον τρόπο παρουσίασής του, αποτελείται από 24 διδακτικές ενότητες, με κείμενα και λεξιλόγιο, με γραμματική και ασκήσεις, αλλά και με παιχνίδια λέξεων.
Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος (βιβλίο - πολυμεσικό εκπαιδευτικό λογισμικό σε CD αλλά και το Διαδίκτυο) αλλά και γενικά θέματα σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ευρωπαϊκές χώρες. Ομιλητές είναι καθηγητές που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του υλικού καθώς και καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων.
Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια του Προγράμματος Lifelong Learning Programme (αριθμός προγράμματος 135459 – LLP-1-2007-GR-KA2-KA2MP).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δημητρακοπούλου ή με την κα Καβάγια στο τηλ:210-8217710 ή στο φαξ: 210-8215025, ή στα e-mail: [email protected] / [email protected].

Αίτηση Συμμετοχής