Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το Σχολείο Ελληνικών για ξένους «Μέγας Αλέξανδρος», που είναι τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες (για αρχάριους)

Ένα Νέο Εκπαιδευτικό Υλικό Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας σε Αρχάριους

Δωρεάν μαθήματα θα γίνουν στο Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», τα οποία θα απευθύνονται σε μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είναι 5 Οκτωβρίου 2009.

Τα μαθήματα θα είναι διάρκειας 36 ωρών (3 ώρες την ημέρα – 3 φορές την εβδομάδα) απογευματινές ώρες και απευθύνονται σε ξένους ενήλικες μετανάστες.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εν μέρει από το «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» και βασικός άξονάς του είναι η ιδέα ότι σε πολλές γλώσσες υπάρχουν πολλές ελληνικές λέξεις, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία αλλά και ως κίνητρο για την εκμάθηση της ελληνικής.

Το πρόγραμμα «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά εκπαιδευτικών εφαρμογών για την διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας που έχουν εκπονηθεί από το Σχολείο ελληνικών Μέγας Αλέξανδρος μέσω της συνεργασίας με διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε στα:
Τηλ.: 210 82 17 710
Φαξ: 210 82 15 025
ή στo e-mail: [email protected] (κα. Δημητρακοπούλου Άννα)
Διεύθυνση: Ρεθύμνου 2, Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τα δωρεάν μαθήματα Ελληνικών συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα εγγραφής πατώντας εδώ.