:::ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΗΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:::
     Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


Συνέδριο «ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΗΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» - Πρόσκληση Συμμετοχής

Το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος», τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, οργανώνει Συνέδριο με θέμα «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2009.
Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, που διεξήχθη, κατά την προετοιμασία του πολλαπλού εκπαιδευτικού υλικού (βιβλίο, Πολυμεσικό CD, διαδίκτυο) «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFELONG LEARNING PROGRAMME – KA2 LANGUAGES.
Τα ιδρύματα τα οποία συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος είναι:
 • Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (Βουλγαρία)
 • University Alexander Ioan Cuza (Ρουμανία)
 • Universidad de Murcia (Ισπανία)
 • Ελληνική Κοινότητα Λετονίας "Πατρίδα" (Λετονία)
 • Agenzia per il patrimonio culturale Euromediterraneo (Ιταλία)
 • ΕΛΕΑ ΕΠΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Ελλάδα).
  Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό υλικό για την διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, η σύνθεση και η δομή του οποίου βασίζεται στην ύπαρξη πολλών ελληνικών λέξεων (ή λέξεων με ελληνική ρίζα) σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. Είναι βέβαιο πως αυτή η πραγματικότητα λειτουργεί και ενθαρρυντικά και βοηθητικά ως προς την εκμάθηση της ελληνικής.
  Παράλληλα, όμως, θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης ανάλογων εργασιών, σκέψεων ή προτάσεων. Αυτό που ουσιαστικά ενδιαφέρει δεν είναι το κατά πόσο η ελληνική γλώσσα έχει επηρεάσει άλλες, σε τι ποσοστό, σε ποιους τομείς ή ακόμη και με ποια σημασία χρησιμοποιούνται οι ελληνικής προέλευσης λέξεις στην αντίστοιχη γλώσσα, αλλά το πως αυτή η πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για την διδασκαλία της ελληνικής.
  Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να αποστείλουν τον τίτλο της ανακοίνωσής τους και περίληψη (10-15 γραμμές) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 15/09/2009.
  Πρέπει, επίσης, να στείλουν ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας. Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των περιλήψεων θα γίνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η γλώσσα των ανακοινώσεων είναι η Ελληνική. Κατ’ εξαίρεση θα γίνονται δεκτές ανακοινώσεις σε άλλες γλώσσες. Ο χρόνος των ανακοινώσεων είναι 20΄.
  Θα ακολουθήσει δεύτερη ενημερωτική εγκύκλιος.
  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βασιλική Καβάγια στο τηλέφωνο 210 82 177 10 ή στο φαξ 210 82 150 25.
  Πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες για το Πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.elea.gr/usga.php