Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


Ημερίδα: "Το παρόν και το μέλλον της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στη Σουηδία"

Η Ελληνική κοινότητα Solna στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας σας προσκαλεί στην Ημερίδα-Συζήτηση με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στη Σουηδία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Κοινότητας. (Hagalundsgatan 9), το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου. Το Πρόγραμμα της ημερίδες έχει ως ακολούθως :

Έναρξη/εγγραφές: 16.45-17.00

17.00: Χαιρετισμοί

17.15: Σταυρούλα Κιούση, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Στοκχόλμης: «Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στη Σουηδία, παρόν και μέλλον»

17.30: Πέτρος Γουγουλάκης, Λέκτωρ Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Στοκχόλμης, « Προβληματισμοί γύρω από την εκμάθηση των Ελληνικών στη Σουηδία»

17.45: Γεώργιος Κοντορίνης, Πρόεδρος Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Δημ. Σύμβουλος Σόλνας , «Σκέψεις γύρω από το μέλλον της διδασκαλίας των Ελληνικών. Στάσεις και απόψεις των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

18.00: Απόστολος Παπακώστας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Διευθυντής Ερευνών στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Sodertorn, «Κοινωνιολογική Προσέγγιση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας των Ελλήνων μεταναστών».

18.15: Ηλίας Νικολαΐδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Στοκχόλμης «Προσδοκίες των γονέων από τα τμήματα ελληνικής μητρικής γλώσσας και ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων»

18.30: Διάλειμμα -καφές

18.45: Ερωτήσεις- συζήτηση

http://ellinismossouidias.wordpress.com/