Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά
GR BG ES IT RO LV EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Δραστηριότητες
  Νέα
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Aλλα προγράμματα
  Εκπαιδευτικοί πόροι στο   διαδίκτυο
  Φόρουμ
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. (αριθμός σύμβασης 2007-3634 / 001-001).


Πανελλήνιο συνέδριο: "Γλώσσα Ελληνική - Γραφή και Τέχνη"

Τη θέση της ελληνικής γλώσσας στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον στην αυγή του 21ου αιώνα αναζητά το πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «Γλώσσα Ελληνική - Γραφή και Τέχνη» που διοργανώνει στις 20, 21 και 22 Μαρτίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
Το σκεπτικό των διοργανωτών είναι μια πικρή διαπίστωση. «Η ελληνική γλώσσα στα περιορισμένα γεωγραφικά της σύνορα βάλλεται σήμερα πολλαπλώς πρώτα από τη δική μας συμπεριφορά ως φορέων της, στην ιδιωτική και δημόσια χρήση της, στην εκπαιδευτική της αποστολή με τον τρόπο που τη μελετούμε και τη διδάσκουμε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τον ελλιπή τρόπο που την προβάλλουμε εκτός των συνόρων, με τον τρόπο της ανοχής στην “κακοποίησή” της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος γνωστοί επιστήμονες (γλωσσολόγοι, φιλόλογοι, ιστορικοί, αρχαιολόγοι, κ. ά.). καθώς και γραφίστες, εικαστικοί καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ποιητές.
Την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν οι κ. Πέτρος Θέμελης, καθηγητής πανεπιστημίου και αρχαιολόγος, Ευθυμία Παπασπύρου - Καραδημητρίου, διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Τάκης Κατσουλίδης, ζωγράφος και χαράκτης, Δημήτριος Κωνστάντιος, διευθυντής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη, διευθύντρια του Μουσείου Επιγραφών, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής πανεπιστημίου και γλωσσολόγος, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Εικαστικού Επιμελητηρίου.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_25/02/2009_304720