Ταξίδι στην Ελλάδα ΙΙΙ
GR BG ES IT EN
  Αρχική σελίδα
  Περιγραφή προγράμματος
  Εταίροι
  Εκπαιδευτικό Υλικό
  Χρήσιμοι σύνδεσμοι
  Επικοινωνία


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.


Αφού ταξιδέψαμε στην ελληνική μυθολογία και ιστορία μέσα από το Ταξίδι στην Ελλάδα Ι, αφού περιηγηθήκαμε στα ελληνικά γεωγραφικά όρια μέσα από πόλεις και χωριά στο Ταξίδι ΙΙ, ήρθε η στιγμή να φύγουμε από τα όρια του ελληνικού κράτους. Έτσι σχεδιάστηκε το Ταξίδι στην Ελλάδα ΙΙΙ. Μέσα από αυτό επισκεπτόμαστε πια διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, όπου υπήρξε ή εξακολουθεί να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο, πόλεις που είτε υποδέχτηκαν Έλληνες μετανάστες και έγιναν εστίες ελληνισμού, είτε υπήρξαν κάποτε ελληνικές αποικίες.
Το Ταξίδι στην Ελλάδα ΙΙΙ απευθύνεται σε προχωρημένους χρήστες της ελληνικής και αποτελείται από 24 ενότητες. Κάθε μία ακολουθεί το ελληνικό αλφάβητο (Αλεξάνδρεια, Βάρνα, Γκέττινγκεν, Δαμασκός, Λέτσε, Ζάγκρεμπ κοκ.) και αποσκοπεί στο να τους παρουσιάσει αφ’ ενός τα βασικά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα του τελευταίου επιπέδου και αφ’ ετέρου τις σημαντικές κοινωνικές και πολιτιστικές καταστάσεις που πρέπει να κατανοήσουν, προκειμένου να ενσωματωθούν στην κουλτούρα των φυσικών ομιλητών της γλώσσας-στόχου.
Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό αποτέλεσε μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ και αναπτύχθηκε από μια ομάδα Εκπαιδευτικών Οργανισμών (Πανεπιστήμιο της Μούρθια-Ισπανία, Πανεπιστήμιο της Μεσσήνα-Ιταλία, ΕΛΒΕΑ ΕΠΕ-Βουλγαρία και ΕΛΕΑ ΕΠΕ-Εφαρμογές Πολυμέσων για την ηλεκτρονική ανάπτυξη του υλικού) με τον Συντονισμό του Σχολείου Ελληνικών για ξένους «Μέγας Αλέξανδρος» (τμήματος του ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ).
Κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή (βιβλίο) και εκπαιδευτικό λογισμικό (multimedia cd), καθώς και στο διαδίκτυο (internet).
Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του υλικού, πατώντας εδώ.