ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” ΤΡΑΠΕΖΙ

  • Post author:
  • Post category:News
  • Post comments:0 Comments

14202532_1094777927257599_7623563654444811812_n

Στην Αθήνα χθες καλέσαμε τους μαθητές μας σε ένα “ελληνικό” δείπνο μαζί με μἰα από τις καθηγήτριές τους, την Ελένη Κάρκα και τον διευθυντή μας Κώστα Καρκανιά σε ένα ουζομεζεδοπωλείο στο Θησείο.

Στην πραγματικότητα, το δείπνο και οι συζητήσεις που γίνονται γύρω από το τραπέζι, είναι η συνέχεια των μαθημάτων που γίνονται στις τάξεις μας και δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους διαβάζοντας τον κατάλογο των φαγητών, παραγγέλνοντας τα πιάτα που θέλουν, συζητώντας για την ελληνική μαγειρική και για ό,τι άλλο συνηθίζεται όταν οι Έλληνες καθόμαστε σε ένα ωραίο τραπέζι σε μια δροσερή φθινοπωρινή βραδιά. Και ακόμη περισσότερο όταν από το τραπέζι μας βλέπουμε την φωτισμένη Ακρόπολη, τον ναό του Ηφαίστου και βρισκόμαστε στην οδό του Αδριανού, του φιλέλληνα Ρωμαίου Αυτοκράτορα, που γεννήθηκε στην Ισπανία.

Εκτός όμως από τον εκπαιδευτικό σκοπό του δείπνου, όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε μια μεγάλη σειρά ελληνικών μεζέδων, που ως γνωστόν αποτελούν το κύριο μέρος ενός τέτοιου φιλικού-χαλαρού δείπνου, από την ελληνική σαλάτα, την φάβα, την μελιτζανοσαλάτα, τις ελιές, την τυροκαυτερή, τους τοματοκεφτέδες, τους κολοκυθοκεφτέδες, τους ρεβυθοκεφτέδες, τη φέτα με λάδι και ρίγανη, τον γαύρο και τόσα άλλα χωρίς να παραλείψουμε το πολύ γευστικό λευκό κρασί της ταβέρνας.

Βεβαίως, δεν μιλήσαμε μόνο για τα φαγητά, καθώς μαζί μας είχαμε έναν καθηγητή Φιλοσοφίας, έναν καθηγητή ισπανικής γλώσσας σε βρετανικό πανεπιστήμιο, ομογενείς από την Αυστραλία και την Γερμανία, έναν ιερέα από την Λατινική Αμερική και άλλους επιστήμονες από την Φινλανδία και τη Σουηδία.

 

Leave a Reply