Interactive Tour at the Ancient Agora – A journey through space and time

tholosOur Students had the opportunity to visit …the Ancient Agora of Athens! They made a journey -an Interactive Tour- through space and time at the “Tholos”, the new Virtual Reality theatre of Hellenic Cosmos.
Here are their comments:

The virtual show at “Tholos” was very good. Unfortunately sometimes the english translation was not so easy to understand. Overall it was a nice excursion, with nice impressions!

saludos
Cristina Paci (A1 – Switzerland – Ελβετία)

Πρώτον, μ’άρεσε η αρχιτεκτονική του ιδρύματος μείζονος ελληνισμού. Η παρουσίαση για την αρχαία αγορά ήταν ενδιαφέρουσα επίσης. Είδαμε πώς η αγορά ιδρύθηκε και ο τρόπος με οποίον μας το έδειξαν ήταν διασκεδαστικός… και στα ελληνικά!

Κλεμάνς ντε Μπιεβίλ (Β1 – France – Γαλλία)

Χθες πήγαμε στο μουσείο. Είδα την Αρχαία Αγορά στην περίοδο κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή. Είναι ένα ταξίδι Εικονικής Πραγματικότητας σε ενα 3D θέατρο. Αυτό μας αρέσει πολύ γιατί μπορούμε να ζούμε τη ζωή στην αρχαία Ελλάδα.

Τάνια Λαζαρίδης (A2 – Germany – Γερμανία)

Χθες πήγαμε στο μουσείο και είδαμε ένα ταξίδι εικονικής πραγματικότητας για την Αρχαία Αγορά. Είδαμε πολλά κτίρια για την Αρχαία Αγορά που αλλάζουν κατα τη διάρκεια της περίοδος κλασική, Ελληνιστική και ρωμαϊκή. Ήταν πολύ ωραία.

Μάρκους Βρόνσκι (A2 – Germany – Γερμανία)

Χθες πηγαίνω στο Μουσείο. Βλέπω το ταξίδι Εικονικής Πραγματικότητας για την Αρχαία Αγορά. Είδαμε πολλά κτίρια να αλλάζουν μέσα στο χρόνο. Ήταν μια ώρα. Μου αρέσει πολύ, ήταν πολύ ωραία.

Χριστίνα Καραβίας (A2 – England – Αγγλία)

Πρέπει να πω: το ίδρυμα μειζονός ελληνισμού ήταν μία θαυμάσια εμπειρία! Το ταξίδι διά μέσω των τριών πολιτισμικών εποχών της Αρχαίας Αγοράς μ’ενδιέφερε πολύ, επειδή για ‘μένα η Αγορά είναι παντά η ρίζα του αρχαίου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Τουρ Χάκε (Β1 – Norway – Νορβηγία)

Χτες μου άρεσε η παρουσίαση γιατί μας έδειξε πώς φτιάχτηκε η Αρχαία Αγορά και μας έδειξε διαφορετικές εποχές. Στην παρουσίαση, φάνηκε λίγο η πραγματική ζωή. Θεωρώ ότι οι εικόνες ήταν πολύ ωραίες.

Μισέλ Λαβίν (Β1 – Canada – Καναδάς)

Η επίσκεψη στη ‘Θόλο” ήταν μία θαυμάσια εμπειρία! Συνδύαζε με εξαιρετικά σύγχρονους τεχνολογικούς τρόπους τη γνώση με την ψυχαγωγία. Μέσα στον αττικό αμφορέα πράγματι κάναμε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο παρελθόν, πήραμε χρήσιμες πληροφορίες για την Αρχαία Αγορά, για την Αθήνα, μάθαμε λεπτομέρειες που δεν γνωρίζαμε ή δεν γνωρίζαμε επακριβώς… και βέβαια συμμετείχαμε κι εμείς στην διαμόρφωση αυτού του διαδραστικού προγράμματος, όπως για παράδειγμα στον εξοστρακισμό του Υπέρβολου! Ελπίζω παρόμοια προγράμματα να ακολουθήσουν για το Βυζάντιο, όσο και για τη νεότερη ιστορία.

Μαρία Μοσχόβου (καθηγήτρια Α1 και Β1)

Την Τετάρτη πήγαμε με τους μαθητές στη «Θόλο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η τρισδιάστατη εμπειρία και οι διαδραστικές ερωτήσεις, που έκαναν όλο το κοινό να συμμετέχει. Σίγουρα θα το ξανακάνουμε!

Παρασκευή Κοτσώνη (καθηγήτρια Β1)

Η παρουσίαση της Αρχαίας Αγοράς στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμα και όποιος δεν έχει επισκεφτεί την πραγματική Αρχαία Αγορά της Αθήνας, μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής αυτής ξενάγησης να αποκτήσει ολοκληρωμένη την εικόνα της και να μάθει βασικά όσο και ενδιαφέροντα ή και άγνωστα, πριν, στοιχεία για την κάθε γωνιά της. Από τις εντυπωσιακότερες στιγμές της πλοήγησής μας ήταν η μπροστά στα μάτια μας ανακατασκευή των κτισμάτων της Αγοράς κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους. Η ζωντανή, τέλος, ξενάγηση από τις υπαλλήλους του Ιδρύματος ήταν άψογη, όπως και η εν γένει συμπεριφορά και εξυπηρέτηση από τους εργαζόμενούς του.

Έφη Γεωργίου (καθηγήτρια Β2)

Leave a Reply