You are currently viewing “50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΛΤΑ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

“50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΛΤΑ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

  • Post author:
  • Post category:Νέα
  • Post comments:0 Comments

Πριν από 50 χρόνια, την 30η Σεπτεμβρίου 1971, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την ίδρυση των Σχολών ΔΕΛΤΑ στο όνομα του διευθυντού μας Κ.Καρκανιά.

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1972 και άρχισε να λειτουργεί ως τμήμα των Σχολών ΔΕΛΤΑ για να διδάσκουμε Ελληνικά στους υποψηφίους ξένους μαθητές τους. Μετά το 1980 αποφασίσαμε να προσφέρουμε μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και σε μαθητές εκτός των Σχολών ΔΕΛΤΑ με το όνομα Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Για αυτό γιορτάζουμε και εμείς εφέτος τα 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΛΤΑ και θα μετέχουμε σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις, την πρωτοβουλία για τις οποίες έχει αναλάβει προς το παρόν ο Κ.Καρκανιάς.

Είναι γνωστό, ότι από εκείνη την αρχική ΔΕΛΤΑ δημιουργήθηκαν αμέσως ή εμμέσως πολλά γνωστά εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσά τους : Τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα , την Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος, το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το ΚΕΔΙΒΙΜ 4 ΕΨΙΛΟΝ, και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω των Τεχνών στην Αθήνα. Οι ανωτέρω εκπαιδευτικές μονάδες σήμερα και από πολλά χρόνια είναι εντελώς ανεξάρτητες αλλά διατηρούν την ίδια επιθυμία προσφοράς εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.

Επίσης από την δεκαετία του 70 ιδρύθηκε η ΑΛΦΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, η οποία εκδίδει πολλά βιβλία για την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε ξένους.

Αφήστε μια απάντηση