Καλοκαίρι στην Αθήνα; Επισκεφθείτε την Αίγινα!

  • Post author:
  • Post category:Νέα
  • Post comments:0 Comments

Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού κόλπου και απέχει μόλις μια ώρα και ένα τέταρτο από το λιμάνι του Πειραιά. Το νησί οφείλει την ονομασία του στην κόρη του Θεού Ασωπού Αίγινα, την οποία σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ερωτεύτηκε και απήγαγε ο Δίας στο νησί Οινώνη, το οποίο μετονομάστηκε στη συνέχεια σε Αίγινα.
Στην Αίγινα μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, το Ναό της Αφαίας, τον μεσαιωνικό οικισμό της Παλιαχώρας, τον Αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα μέχρι το καταπράσινο νησάκι της Μονής, το οποίο απέχει 10 μόλις λεπτά με το καραβάκι από την Πέρδικα.
Μια μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα είναι ιδανική για όσους θέλουν να θαυμάσουν τις ομορφιές των Ελληνικών νησιών, ενώ μένουν στην Αθήνα. Τα μαθήματα Ελληνικών στο σχολείο μας στην Αθήνα θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο και θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα στους μαθητές μας να επισκεφθούν αυτό το πανέμορφο και ταυτόχρονα προσιτό νησί του Σαρωνικού, για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Αφήστε μια απάντηση