Καλοκαίρι στην Αθήνα; Επισκεφθείτε την Ύδρα!

  • Post author:
  • Post category:Νέα
  • Post comments:0 Comments

Η Ύδρα είναι ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου και απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά. Η Ύδρα φημίζεται για  τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, καθώς και για το γεγονός πως στο νησί απαγορεύονται τα αυτοκίνητα – οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν ένα θαλάσσιο ταξί για μετακινηθούν από το ένα μέρος στο άλλο.
Στην Ύδρα μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο των Ιστορικών Αρχείων -στο οποίο εκτίθενται πολλά χειρόγραφα από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης-, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το σπίτι του Κουντουριώτη καθώς και μια πληθώρα εκκλησιών και μοναστηριών. Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε στους πανέμορφους δρόμους γύρω από το λιμάνι και να θαυμάσετε τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις βουκαμβίλιες που βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του νησιού.
Μια εκδρομή στην Ύδρα είναι ιδανική για όσους θέλουν να θαυμάσουν τις ομορφιές των Ελληνικών νησιών, ενώ μένουν στην Αθήνα. Τα μαθήματα Ελληνικών στο σχολείο μας στην Αθήνα θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα στους μαθητές μας να επισκεφθούν αυτό το διαμάντι του Σαρωνικού, για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Αφήστε μια απάντηση