παρουσίαση “η ελληνική δίαιτα”

Οι μαθητές του Σχολείου είχαν τη δυνατότητα να μετάσχουν στην παρουσίαση που έκανε ο Διευθυντής μας Κ.Καρκανιάς με θέμα την Ελληνική Δίαιτα και την άμεση θετική επίδρασή της στην υγεία και την μακροζωία. Η παρουσίαση βασίστηκε στην εμπειρία την οποία έχει αποκτήσει το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο σε θέματα βιολογικών καλλιεργειών, αγροτουρισμού και υγιεινής  διατροφής λόγω της συμμετοχής του σε πολλά σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα από το 1992. Οι μαθητές που την παρακολούθησαν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για το θέμα της ελληνικής διατροφής. Μάλιστα η Samantha η νέα μας μαθήτρια από τις ΗΠΑ ενθουσιάστηκε με όσα έμαθε, καθώς είναι χορτοφάγος.

Τα βασικά σημεία της παρουσίασης ήταν η πραγματική σημασία της ελληνικής λέξης «Δίαιτα», η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο την διατροφή αλλά και την φυσική άσκηση και γενικά τον τρόπο ζωής καθώς και η ιστορική εξέλιξη των σχετικών γνώσεων που ξεκινούν από τον πατέρα της ιατρικής και διαιτητικής Ιπποκράτη (460 π.Χ.- 377 π.Χ.).

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από την μετάφραση των 4 βιβλίων του Ιπποκράτη «ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣ». Κατά την παρουσίαση δόθηκε στους μαθητές σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Download (DOCX, 162KB)

Αφήστε μια απάντηση