You are currently viewing ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Την τελευταία Πέμπτη του Ιανουαρίου πήγαμε σε ένα πραγματικά καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πόλης, το Μουσικό Καφενείο στην οδό Φειδίου 2. Ήμασταν μία μικρή παρέα – τρεις μαθητές μας (από ΗΠΑ, Γερμανία και Ελβετία), η καθηγήτριά μας η Εύα και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Καρκανιά.

Το μεζεδοπωλείο είναι πολύ μικρό. Όταν περνάς απ’ έξω πιο πολύ το νομίζεις για καφενείο αλλά όταν μπεις μέσα είναι εκπληκτικό.

Ο ιδιοκτήτης, Στράτος Στρατηγόπουλος – γνωστός μουσικός – παίζει πιάνο, ενώ ο γιος του, Χρήστος,  παίζει μπουζούκι και επιπλέον τραγουδούν μαζί με την Καλομοίρα. Στο πολύωρο πρόγραμμά τους, μείναμε από τις 9.30 το βράδυ έως τις 1.30, καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος της ελληνικής μουσικής, από ελαφρά λαϊκά, λαϊκά, παραδοσιακά και ρεμπέτικα. Το κυριότερο όμως είναι η πολύ εκλεκτή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που δημιουργούν.

Tην επόμενη μέρα είχαμε πολλά να συζητήσουμε με τους μαθητές μας για τα ελληνικά τραγούδια, τα φαγητά και τον ελληνικό τρόπο ζωής.

ΥΓ. Αυτή η βραδινή έξοδος είναι μέρος του εκπαιδευτικού μας προγράμματος. Προσπαθούμε πάντα να μαθαίνουμε διασκεδάζοντας.

Αφήστε μια απάντηση