ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εξασκήσετε τα ελληνικά σας και να “εισχωρήσετε” στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα από την ανάγνωση εφημερίδων.

Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα 15 ωρών (1,5 ώρα ανά ημέρα), το οποίο συνδυάζεται με τα κανονικά μας προγράμματα ελληνικής γλώσσας διάρκειας 2 εβδομάδων.

Κατώτερο επίπεδο ελληνομάθειας που απαιτείται: Β1

Το μάθημα διεξάγεται στα ελληνικά, αλλά επιπλέον διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορεί να δίνονται και στα αγγλικά.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΚΩΜΩΔΙΑ)

Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που δεν γνωρίζει ότι μία από τις σημαντικότερες ελληνικές πολιτιστικές “εφευρέσεις” υπήρξε το θέατρο. Οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες θεωρούνται η βάση του σύγχρονου θεάτρου και σημαντικό συστατικό του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου κάθε χρόνο και διδάσκεται στα ελληνικά με συμπληρωματικές εξηγήσεις στα αγγλικά, εφόσον απαιτείται.
Αυτός είναι ο λόγος που οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το επίπεδο Β1 τουλάχιστον.
Η διάρκεια του μαθήματος είναι 15 ώρες για 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει ένα εισιτήριο σε ένα από τα αρχαία ελληνικά έργα στην Επίδαυρο.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “ΤΕΤΤΙΞ”

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους (2015-2016) ξεκινάμε μία νέα συνεργασία με τη μουσική σχολή «ΤΕΤΤΙΞ» και προσφέρουμε δύο νέα προγράμματα.

  • Εισαγωγή στην ελληνική παραδοσιακή
  • Εισαγωγή στην παραδοσιακή μουσική

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς θα αναπτύξουμε περισσότερα προγράμματα συνεργασίας μαζί τους, τα οποία θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα ελληνικών σπουδών.

Πρόκειται για δύο συμπληρωματικά προγράμματα 15 ωρών το καθένα μαζί με τα κανονικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας.