Οδύσσεια 2018 – Τελευταία ημέρα απαγγελιών

  • Post author:
  • Post category:Νέα
  • Post comments:0 Comments


Με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν τα Οδύσσεια 2018.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μαθητές των πρωινών και απογευματινών τμημάτων, το προσωπικό του σχολείου μας, καθώς και μέλη της τοπικής κοινότητας.
Οι συμμετέχοντες διάβασαν με μεγάλο ενθουσιασμό αποσπάσματα από την τελευταία ραψωδία (ω) της Οδύσσειας, η οποία αποτελεί και το τελευταίο κεφάλαιο στην δεκαετή πορεία επιστροφής του Οδυσσέα και παρουσιάζει αφενός μεν μια συνέλευση των Ιθακησίων με πρόταση των συγγενών των φονευθέντων μνηστήρων να σκοτώσουν τον Οδυσσέα, αφετέρου δε την παρέμβαση της Αθηνάς και την επικράτηση της πολυπόθητης Ειρήνης στην επικράτεια του Οδυσσέα (Ιθάκη και γειτονικά νησιά).
Στις απαγγελίες και στη γιορτή που ακολούθησε, ο διευθυντής μας Κ. Καρκανιάς, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ίσως η πρώτη ή μια από τις λίγες φορές που γίνονται απαγγελίες και συζήτηση για αυτό το ειρηνικό τέλος της Οδύσσειας.
Σημειώνεται ότι η απαγγελία έγινε σε πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά στα Περσικά και τα Κινεζικά από μαθητές μας, αλλά και γείτονες (Ρωσικά, Αλβανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά).
Ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός επί των συγκεκριμένων χωρίων.

Αφήστε μια απάντηση