11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου συνδιοργανώσαμε με την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά και τον ΟΔΕΓ μια μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλαιάς Βουλής) στην Αθήνα. Σε αυτήν μετείχαν και το Γυμνάσιο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο του Μαραθώνα.

Στο επιβλητικό αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής και μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο όλων των ηλικιών απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητής Αντ. Κουνάδης ενώ διαβάστηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς Βασίλειο Φίλια.
Στην συνέχεια μίλησαν η καθηγήτρια Αριστέα Τόλια από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, ο τ. Πρέσβης Περικλής Νεάρχου από την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά και ο Κ. Καρκανιάς από το σχολείο μας. Μπορείτε να δείτε την ομιλία του εδώ.

Εξ άλλου χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής του γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, κύριος Αντώνης Ψύρης.
Τέλος, το πρόγραμμα έκλεισε με τις εκπληκτικές παρουσιάσεις των μαθητών των ανωτέρω εκπαιδευτηρίων σχετικές με την ελληνική γλώσσα από την αρχαιότητα έως σήμερα, οι οποίες ενθουσίασαν το ακροατήριο.

Αφήστε μια απάντηση