ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

thpic

Το πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης του Δήμου Αθηναίων και της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες φροντίζει και για την εκπαίδευση των ωφελουμένων  και συνεργάζεται με το “Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”.

Το Σχολείο, που, από το 1972, εκτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο στην διδασκαλία των νέων ελληνικών σε ξένους, θα διαθέσει για την οργάνωση των μαθημάτων δωρεάν τους χώρους του, το εκπαιδευτικό υλικό και το δυναμικό του. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν καθηγητές του σχολείου και εθελοντές, αφού πρώτα εκπαιδευτούν κατάλληλα για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του.

Το πρόγραμμα του Σχολείου βασίζεται στην επικοινωνιακή προσέγγιση για την διδασκαλία της γλώσσας, με την πιο σύγχρονη έννοια του όρου, ενώ το δυναμικό του διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία ελληνικών σε ξενόγλωσσες κοινότητες. Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να ζήσουν όπως οι Έλληνες.

Αρχικά θα δημιουργηθεί ένας κύκλος διδασκαλίας 40 ωρών για κάποιους από τους ωφελούμενους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και εν συνεχεία το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με βάση τα αποτελέσματα. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους ωφελούμενους από το πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης του δήμου Αθηναίων.

Ο κύκλος αυτός θα ξεκινήσει την 12 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το τέλος Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση