25η Μαρτίου.

Οι Έλληνες γιορτάζουν την 25η Μαρτίου για δυο λόγους: για έναν ιστορικό και για ένα θρησκευτικό. Γιορτάζουν τηνΑνεξαρτησία τους εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τον Ευαγγελισμό τηε Θεοτόκου.

Η 25η Μαρτίου, η ημέρα του Ευαγγελισμού, είχε οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη.

march25-11
Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι θα πρέπε. 25 Μαρτίου είναι ακριβώς εννέα μήνες πριν από τα Χριστούγεννα!
images (1)Την 25η Μαρτίου υπάρχουν 2 έθιμα : Παρελάσεις και ο μπακαλιάρος
Ένα έθιμο σε όλη τη χώρα αυτή την ημέρα είναι να τρώτε τραγανό, τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά! Αυτό έχει να κάνει με τη νηστεία της Σαρακοστής, όπου δεν πρέπει να καταναλώνονται  ζωικά προϊόντα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη Εκκλησία επέτρεψε μια εξαίρεση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο λόγος που τρώμε τηγανητό μπακαλιάρο είναι γιατί είναι ο μόνος νόστιμος τρόπος να  φάει κανείς παστό μπακαλιάρο – καθώς η σκέψη ήταν ότι δεν έχουν όλες οι περιοχές πρόσβαση σε φρέσκα ​​ψάρια.

 

images

Αφήστε μια απάντηση