Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνει θεματική κατασκήνωση αρχαίων ελληνικών προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία  για νέους 12 έως 17 ετών από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό, να μάθουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις των ελληνικών τους και να γνωρίσουν κόσμο από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Τα μαθήματα επιτρέπουν την εμβάθυνση στην ατμόσφαιρα της Αρχαίας Ελλάδας και συνδυάζονται με επισκέψεις στην Αθήνα, τον Μαραθώνα, το Σούνιο τους Δελφούς και τις Μυκήνες.

Διάρκεια – Ενάρξεις: τρεις επιλογές

  • Εντατικό πρόγραμμα 3 εβδομάδων που περιλαμβάνει 45 διδακτικές ώρες. Ενάρξεις 19 Ιουνίου και 10 Ιουλίου
  • Εντατικό πρόγραμμα 6 εβδομάδων που περιλαμβάνει 90 διδακτικές ώρες. Έναρξη 10 Ιουλίου

Η κατασκήνωση: Η κατασκήνωση βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις της είναι σύγχρονες και εναρμονισμένες με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν σε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχειακού τύπου, εντός της κατασκήνωσης.

Οι διδάσκοντες: Όλοι οι καθηγητές μας είναι κλασσικοί φιλόλογοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου(MA ή  PhD), με άριστη γνώση αγγλικών και ανάλογη εμπειρία.

Μαθήματα: Τα μαθήματα θα προσφέρονται για 3 ώρες την ημέρα. Οι μαθητές θα διαθέτουν χρόνο για μελέτη το μεσημέρι.

Επισκέψεις: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 αποδράσεις σε μέρη με αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην Αθήνα και στην Αττική, στους Δελφούς, στις Μυκήνες, στον Μαραθώνα και στο Σούνιο.

Πολιτιστικές δραστηριότητες (Επί πλέον των μαθημάτων)

  • Απαγγελία ποίησης
  • Μελέτη τμημάτων από τα Ομηρικά έπη
  • Συμμετοχή σε παράσταση αρχαίου δράματος
  • Συμμετοχή σε κλασικά αθλήματα από τους Ολυμπιακούς αγώνες

Λοιπές προαιρετικές δραστηριότητες στην κατασκήνωση

  • Αθλητικές δραστηριότητες (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Στίβος)
  • Καλλιτεχνικές δραστηριότητες

 

Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα επικοινωνήστε με την διεύθυνση [email protected]  ή τηλεφωνείστε στο +30 210 8217 710.